Pääsiäisessä parasta on... Mignon-munat eiku pitkä vapaa eiku Mignon-munat eiku... 

Rasti seinään, jos allekirjoittanut pääsee kaupassa Mignon-munien ohi ostamatta edes yhtä, vai pitääkö rehellisyyden nimissä sanoa ostamatta vain yhtä. Onneksi ovat kausitavaraa, vai siksikö juuri niin vastustamattomia?

Niin, ja kiitos kauppojen sunnuntai aukioloajoille...misön imposiböl päästä bikinikuntoon edes vuoden 2017 kesään mennessä näillä suklaamätöillä. Oma vika, kuka käski olla sika. Vai miten se meni se kakarana rallatettu hokema...

Kolme pistettä...luin mediasta, että nykyajan nuoriso inhoaa kun vanh...keski-ikäiset, eritoten naiset, käyttävät tätä kirjoittamisen tehostetta. On kuulema niin ankuulia kuin olla voi. Sou? Huu sed ai wont tu bii kuul, ai priföö tu bii ankuul. Tädit ruuls nääs; ei enää ole vuosiin ollut paineita olla pinnalla, in, kuul, samanlainen kuin joku muu. Se on sitä parasta tanttana olossa. 

Huomenna pitää taas kuoriutua aamuvarhain peiton alta sorvin ääreen. Miten se ajatus voikin pilata koko sunnuntain, inhottavaa. Carpe diem...tartu hetkeen. Voi kun osaisi. Unohtaisi kaiken muun ja eläisi yksi henkäys kerrallaan, ollen läsnä siinä yhdessä henkäyksessä Mignon-munan äärellä. Olisi niin muodikastakin nykyään. Mutta ei, tämä tantta veivaa eilisiä ja murehtii huomisia. Mies sanoo sitä savolaisuudeksi, varsinkin niitä eilisen veivaamisia. Ja se ei ole kehu se, tuo savolaisuus miehen suusta. Vaikka ei olisi mitään varaa hällä, suomenruotsalaisen ja länsi-uusmaalaisen sekoituksella. Joku on sentään sadan prosentin puhdas savolainen, eikä mikään halvströmssöö. No, meillä kaikilla on vikamme, paitsi tietysti peilikuvallani.

Viva la savo-vida!