Organisaatiomuutos

Visio

Rajapinnat

Miksi ei sanota suoraan, että teitä on liian paljon, tulette liian kalliiksi. Puolet pihalle, töitä tuplasti jäljelle jääneille, ei, triplasti, sillä tehokkuuden pitää kasvaa, jotta johtajiston osakeannit sun muut luontaishyvät eivät vain vaarannu. 

"Meillä tapahtuu sitten kesän kynnyksellä organisaatiomuutos, jossa rajapinnat on visioitu tehtäväksi dynaamisesti tuotannon maksimoimiseksi..." Viimeistään tuossa vaiheessa meille kohdistettu motivaatioesitys (!?) alkaa sana sanalta haihtumaan taustahuminaksi, kun mieleen pulpahtaa tärkeämpiä asioita, esimerkiksi, että ei kai vaan muuten kahviautomaatti jäänyt aamulla päälle kun rakkaasta pankin omistamasta kodistani läksin velkarahojani tienaamaan. Mitähän se naapurinukko siellä pihalla niin aikaisin kolisteli. Olikos meillä jääkaapissa enää kahvimaitoa. Tulikos tänään se Poliisit. Ai että, kohta saa taas ihastella krookuksia. 

Ja nyökkäys hymyillen esitelmöijän suuntaan. Joo joo, tiedetään. Kilpailu on kovaa, maailmanmeno milloin mitäkin. Suomi nousuun eli johtajistolle bemarit ja maailmanmatkat.

Haistakaa sanon minä.